LETOKROUŽEK

Letokroužek je  komplexní program, který nabízíme dětem předškolního věku, které k nám přijdou na zápis.

Máte chuť přidat se do našeho Letokroužku? 

Neváhejte nás kontaktovat na tel.č. 603 849 056 nebo e-mailu vedeni@skolaletokruh.cz

 

Hlavním cílem je celostní a systematický rozvoj předškolní přípravy dětí. Po celou dobu se snažíme hravou formou rozvíjet schopnosti, dovednosti, které jsou velice důležité pro zvládnutí základních dovedností v první třídě, tj. psaní, čtení, počítání. Snažíme se o probouzení zájmů, společně si postupně zvykáme na cílenou - řízenou práci, soustředění se na činnosti, pracovat a komunikovat ve skupině, dodržovat daná pravidla.

Skupinky jsou systém, který se zaměřuje na dílčí oblasti vývoje, zakládá si na vzájemném propojení a podmíněnosti. Základním rysem je také posloupnost vývoje. Postupujeme od jednodušších po složitější, od snadného k obtížnějšímu, od dílčího ke komplexnímu.

Oblasti, kterých se dotýkáme:

  • jemná motorika a grafomotorika
  • zrakové vnímání (zraková diferenciace, analýza a syntéza, paměť)
  • řeč, myšlení
  • sluchové vnímání (sluchová diferenciace, analýza a syntéza, paměť)
  • prostorová orientace / orientace v čase
  • předmatematické představy

Pro to, aby se děti naučily správně číst, psát a počítat je důležité, abychom měli stále na mysli, že tyto oblasti nemůžeme oddělovat, vzájemně se propojují, doplňují, podmiňují, prostupují se.

Mimo kognitivní kompetence, které u dětí rozvíjíme, pracujeme a posilujeme i předpoklady pro školní práci. Děti si osvojují pracovní návyky, posilují koncentraci pozornosti, smysl pro povinnost, dokončení úkolu, pečlivost. Zároveň pracujeme na sociální stránce, na komunikačních dovednostech, schopnosti vyjádřit se, respektovat se, pracovat v kolektivu, respektovat pravidla sociálního chování.